Bloemen bezorgen. Een prijzige aangelegenheid!

Een mooie bos bloemen online bestellen en laten bezorgen, heel handig maar best prijzig. Bloemen bestellen en laten bezorgen moet leuk blijven, ook voor de portemonnee. Dat vind Becausebloemen.nl ook.

Waar zitten de kosten in van een bos bloemen bezorgen?
De kosten zitten in de handeling van het pakket of boeket wanneer het bezorgd wordt in een doos, of afgeleverd wordt door de plaatselijke bloemist. Vooral de volgende dag leveringen worden in een doos verpakt en bezorgd. Er zijn twee vormen van bloemen bezorgen.

Bezorging op dezelfde dag
Dit zijn bezorgingen die worden uitgevoerd door bloemisten door middel van een bloemisten netwerk als Fleurop. De bezorgkosten is dan vooral de handeling die een bloemist moet doen om het boeket op het af te leveren adres te krijgen.

Bezorging op de volgende dag of een specifieke datum
Bloemen worden online besteld en bijvoorbeeld een volgende dag gekozen wordt als leveringsdatum. De bloemen worden dan bezorgd in een doos met daarin een speciaal waterhoudende transportvaas geplaatst voor het vervoer.

De handeling via een postbedrijf verloopt veelal via transportbanden. Daarmee heb je dus een verhoogd risico dat de doos omvalt en de bloemen beschadigen. Er zijn in Nederland op dit moment enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwerken van delicate producten die bezorgd moeten worden. Zo ook voor bloemen. Alle zendingen worden met de hand verwerkt waardoor het risico van beschadiging tot een minimum beperkt wordt.

Dat is de voornaamste reden van de hoge bezorgkosten binnen de online bloemen branche.

Te gek voor woorden vinden ze bij Becausebloemen.nl. Dat is voor ons ook de voornaamste reden dat wij de bezorgkosten dus delen met de klant. Wij willen dat het leuk moet blijven om een bos bloemen te laten bezorgen. Wij bieden zelfs gratis bezorging aan wanneer een klant een boeket of een boeket met cadeau koopt van €30 of meer. Bloemen zijn al duur genoeg. Het is een luxe product.

Tijd voor verandering binnen de postbedrijven?
Becausebloemen.nl denkt dat er zeker iets moet veranderen maar probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen. Je praat toch over een stuk logistiek binnen een postNL en een DHL wat je niet zomaar even om kan gooien. Wel denken wij dat de markt volwassen genoeg is en dat bijvoorbeeld een DHL in Nederland best een stukje van de taart mee kan pakken en een garantie kan geven dat het product goed aankomt bij de klant.

In ieder geval zullen wij doorgaan met het delen van de bezorgkosten op de online bestellingen van bloemen”. Aldus Becausebloemen.nl. “Bloemen bezorgen voor €2,95 vinden wij zeer schappelijk. De kwaliteit van onze bloemen zal hierdoor echt niet minder worden. De tevredenheid van onze klant is ons veel meer waard dan dat”.