Flesvoeding

Iedereen weet dat borstvoeding het beste is voor een baby. Als je besluit om flesvoeding te geven hoef je je daar ook niet voor te schamen. In flesvoeding zitten alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft.

Als een baby net geboren is krijgt die al vrij gauw zijn eerste flesje. Ze krijgen dan om te beginnen 10cc. De rest van de dag krijgt een baby om de 3 uur 10cc melk te drinken. Gedurende de eerste 10 dagen wordt dit met 10cc per dag opgebouwdt. Dus de tweede dag krijgt een baby 20cc om de 3 uur, en de derde dag 30cc om de 3 uur. Ze krijgen 6 flesjes per dag. Na 10 dagen krijgt een baby 100cc melk te drinken. Meestal blijf je dit geven totdat je contact hebt gehad met het consultatie bureau. Zij vertellen je dan prezies tot hoeveel cc je je baby mag geven.

Het hangt ook een beetje van de baby af. Een grote lange baby zal eerder wat meer nodig hebben als een kleine baby. Toch verschilt dit ook weer per baby. Vaak geeft je baby zelf wel aan als die genoeg te drinken heeft gehad. Als ze na 10 dagen maar 90cc willen drinken is dat ook goed. Als je de laatste 10cc er in wilt proppen spugen ze het meestal toch weer uit.
Zolang ze genoeg plassen en goed groeien op de hoeveelheid melk die ze drinken is er niks aan de hand.

Er bestaan verschillende soorten flesvoeding voor tegen darmkrampjes, verstoppingen, allergieen, hongerige en spuugbaby’s. Als je daar op wilt overstappen overleg dit dan eerst met het consultatie bureau. Ga nooit op eigen houtje overstappen naar een andere voeding.

Zorg dat je een goede speen en fles voor je baby hebt. Een baby moet ongeveer 15 รก 20 minuten over zijn flesje doen. Dit om ook aan zijn zuigbehoefte te voldoen. Als ze te snel drinken kunnen ze ook eerder last van hun buikje krijgen.
Als ze er beduidend langer over doen is het verstandig om een speen met een groter gaatje te kopen. Omdat ze anders te moe worden van het drinken en dan vaak hun drinken niet opdrinken omdat ze daar dan te moe voor zijn.