Darmkrampjes

Darmkrampjes

De eerste drie maanden kan een baby veel last hebben van darmkrampjes. De darmpjes moeten nog wennen aan de melk die ze krijgen.
Je kan de pijn wat verzachten door een beetje druk op het buikje te geven. Door ze bijvoorbeeld met hun buikje tegen je aan te houden en een beetje te lopen. Je kan een beetje over zijn buikje wrijfen of een warme kruik tegen zijn buikje houden.
Ook zijn er homeopatische druppeltjes te koop die de krampjes wat kunnen voorkomen.
Als een baby er heel veel last van heeft is er ook speciale flesvoeding te koop (nooit gebruiken zonder overleg met het consultatie bureau).
Helaas horen darmkrampjes er een beetje bij.
Als je denkt dat het echt heel erg is, overleg dan zeker met het consultatie bureau wat je het beste kan doen.

Ontlasting

De ontlasting van een baby ziet er geel/groen uit. Het verschilt per baby hoe vaak ze poepen.
Baby’s die flesvoeding krijgen hebben eerder kans op verstopping dan baby’s die borstvoeding krijgen. Als je merkt dat de ontlasting van je baby heel erg dik is en hij heeft moeite om het eruit te krijgen kan je als je flesvoeding geeft 10cc water extra in een fles doen. Bij borstvoeding kan het zijn dat een baby te weinig voeding krijgt.

Heeft een baby diarree bel dan met de huisarts. Een baby kan snel uitdrogen vooral als hij ook nog erbij moet spugen. Hou dan goed in de gaten of je baby genoeg plasluiers heeft en ofdat die niet suf wordt. Het verstandigste blijft toch om de huisarts te bellen als ze diarree hebben.