Pretecho laten maken

Als mama in spé komt er heel wat op je af. Je lichaam verandert, je eetgewoontes veranderen, om nog maar te zwijgen over de emotionele rollercoaster waar je in terecht komt. Vooral als je een eerste kindje krijgt, zijn al deze emoties en veranderingen nieuw. Het kan helpen om te praten met mensen die al kinderen hebben. Je zult merken dat veel van de dingen die jij voelt, bij iedereen voorkomt. Zwanger zijn is voornamelijk genieten. Natuurlijk komen er ongewenste kwaaltjes bij, maar als je bedenkt waarvoor je het doet, zijn deze kwaaltjes maar bijzaak. Je doet alles uit liefde voor je kindje en je moet ook volop genieten van je zwangerschap. Zodra je de eerste echo hebt gehad en het hartje hebt zien kloppen, worden je moedergevoelens alleen maar versterkt. Het  besef dat er een echt mensje in je buik groeit, is erg bijzonder.

Pretecho

Als aanstaande ouders ben je natuurlijk nieuwsgierig naar je kindje. Bij de eerste echo wordt gekeken of het hartje klopt. Naarmate je zwangerschap vordert, verandert je lichaam steeds meer. Niet zo gek, want je kindje is zich verder aan het ontwikkelen en flink aan het groeien. Bij de 20 weken echo zul je zien dat je baby al een echt mensje is geworden. Tijdens deze echo kun je er tevens achter komen of het een jongetje of een meisje is. Het is natuurlijk mogelijk dat je niet langer kunt wachten en het liefst zo snel mogelijk wil weten wat het  geslacht van je kindje is. Je kunt dan een pretecho laten maken. Dit kan al vanaf 14 weken, maar wil je echt verzekerd zijn dat je het kunt zien, wacht dan nog even tot de 16e week. Om echt een goed beeld te krijgen van je kindje kun je ook een 3D echo laten maken. Je ziet de contouren van je kindje en je kunt zelfs al gaan discussiëren of je baby jouw ogen heeft of die van je partner.

Band met je kindje

Het is een persoonlijke keuze of je wilt weten of het een jongetje of een meisje wordt. Sommigen vinden dat het kindje dan wat tastbaarder wordt. Je kunt hem of haar bij naam noemen en daardoor wordt het persoonlijker en dat versterkt de band met je kindje. Anderen geloven er ook in dat hij of zij dan al vast aan zijn of haar naam went. Het is voor iedereen verschillend. Het belangrijkste is dat jullie doen wat jullie willen en welke keuze goed voelt. De band met je kindje is er sowieso. Je hebt je baby namelijk negen maanden lang meegedragen in je buik. Die onvoorwaardelijke liefde voor je kindje is al aanwezig en gaat ook niet meer weg.

Bloemen bezorgen. Een prijzige aangelegenheid!

Een mooie bos bloemen online bestellen en laten bezorgen, heel handig maar best prijzig. Bloemen bestellen en laten bezorgen moet leuk blijven, ook voor de portemonnee. Dat vind Becausebloemen.nl ook.

Waar zitten de kosten in van een bos bloemen bezorgen?
De kosten zitten in de handeling van het pakket of boeket wanneer het bezorgd wordt in een doos, of afgeleverd wordt door de plaatselijke bloemist. Vooral de volgende dag leveringen worden in een doos verpakt en bezorgd. Er zijn twee vormen van bloemen bezorgen.

Bezorging op dezelfde dag
Dit zijn bezorgingen die worden uitgevoerd door bloemisten door middel van een bloemisten netwerk als Fleurop. De bezorgkosten is dan vooral de handeling die een bloemist moet doen om het boeket op het af te leveren adres te krijgen.

Bezorging op de volgende dag of een specifieke datum
Bloemen worden online besteld en bijvoorbeeld een volgende dag gekozen wordt als leveringsdatum. De bloemen worden dan bezorgd in een doos met daarin een speciaal waterhoudende transportvaas geplaatst voor het vervoer.

De handeling via een postbedrijf verloopt veelal via transportbanden. Daarmee heb je dus een verhoogd risico dat de doos omvalt en de bloemen beschadigen. Er zijn in Nederland op dit moment enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwerken van delicate producten die bezorgd moeten worden. Zo ook voor bloemen. Alle zendingen worden met de hand verwerkt waardoor het risico van beschadiging tot een minimum beperkt wordt.

Dat is de voornaamste reden van de hoge bezorgkosten binnen de online bloemen branche.

Te gek voor woorden vinden ze bij Becausebloemen.nl. Dat is voor ons ook de voornaamste reden dat wij de bezorgkosten dus delen met de klant. Wij willen dat het leuk moet blijven om een bos bloemen te laten bezorgen. Wij bieden zelfs gratis bezorging aan wanneer een klant een boeket of een boeket met cadeau koopt van €30 of meer. Bloemen zijn al duur genoeg. Het is een luxe product.

Tijd voor verandering binnen de postbedrijven?
Becausebloemen.nl denkt dat er zeker iets moet veranderen maar probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen. Je praat toch over een stuk logistiek binnen een postNL en een DHL wat je niet zomaar even om kan gooien. Wel denken wij dat de markt volwassen genoeg is en dat bijvoorbeeld een DHL in Nederland best een stukje van de taart mee kan pakken en een garantie kan geven dat het product goed aankomt bij de klant.

In ieder geval zullen wij doorgaan met het delen van de bezorgkosten op de online bestellingen van bloemen”. Aldus Becausebloemen.nl. “Bloemen bezorgen voor €2,95 vinden wij zeer schappelijk. De kwaliteit van onze bloemen zal hierdoor echt niet minder worden. De tevredenheid van onze klant is ons veel meer waard dan dat”.

Populairste caps

Caps beginnen steeds populairder te worden. Je ziet steeds meer kinderen hiermee rondlopen. In Amerika is het al een lange tijd een rage. Caps worden voor diverse sporten veel gebruikt wat zorgt voor de nodige publiciteit. Sporten als footbal, honkbal, basketbal en golf word veel caps gepromoot. In Nederland worden de t-shirts van hun favoriete club veel gekocht door fans. Maar in Amerika geven de fans meer geld uit aan petjes van hun favoriete club.

In Amerika zijn de caps soms erg prijzig. Een prijs van 60 dollar is vrij normaal voor een pet. En dan zijn er ook nog onbeschreven regels dat de gouden sticker altijd op de cap moet blijven zitten. Zo weten mensen dat je de orginele pet hebt en niet een of andere na-maak merk uit China. Ze zijn ook vaak van goede kwaliteit en kunnen lang mee gaan. Welke petten worden eigenlijk het meest verkocht in de wereld?

New York Yankees

Dit is eigenlijk het meest bekende pet die er is. Waarschijnlijk ken je hem al. Het is een blauwe pet met een N en Y over elkaar heen geschreven. Bijna iedereen in New York heeft wel z’n pet thuis liggen. New York Yankees heeft het als voordeel dat er veel bekende Amerikanen fan zijn van deze club. Ze maken zowat gratis reclame voor hun Honkbalteam.

Dallas Cowboys

Dit is de grootste NHL club in Amerika. Ze beschikken ook over de meest waardevolle team sinds 2007. Ze besteden veel geld uit aan marketing om hun merk over de hele wereld te vergroten. Hun verleden is alleen minder aansprekend als die van de New York Yankees.

Los Angeles Dodgers

Dit is de grootste club binnen de MLB. Ze wisten 6 keer de World Series te winnen. Zij zijn erg populair onder de donkere mensen in Amerika vanwege hun verleden. Zij waren namelijk de eerste die een donkere speler liet spelen in de MLB.

Ferrari

Ferrari is de bekendste merk binnen de autobranche. Ze hebben een groot groep aan trouwe fans. Binnen de Formule 1 worden er ook veel petten gebruikt. Wanneer je een wedstrijd bekijkt zie je ook bijna iedereen met een pet zitten.

Caps bedrukken met bepaalde logo hebben ook een status symbol. Je wilt bij een bepaalde groep, club horen. Sommige fans sparen petten die van bekende sporters zijn geweest. Zo had een fan ooit 35K dollar over voor een pet van Kobe Bryant.

Wanneer mag je baby naar buiten?

De eerste dagen blijf je natuurlijk lekker binnen, maar na een poosje heb je vast zin om even met je kind naar buiten te gaan. Maar wanneer mag dat eigenlijk precies?

Op geboortegewicht
Na de geboorte valt elke baby weer even terug in gewicht, doordat hij of zij meer aan vocht en ontlasting verliest dan aan voeding binnenkrijgt. Na een dag of zes komt je kind echter snel weer in gewicht aan. Zodra je baby weer op het geboortegewicht is, mag je met hem of haar naar buiten. Al is dat natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het seizoen. In de lente of de zomer kun je nu eenmaal wat sneller naar buiten dan wanneer er een gemene, gure wind waait.

Warm inpakken
Is het erg koud buiten en wil je toch even met je kind gaan wandelen, dan kun je van tevoren een kruik in de wagen leggen. Haal de kruik er wel uit als je je baby in de wagen legt, want tijdens het rijden zou die steeds tegen hem of haar kunnen aanrollen.

Twijfel je hoe je je kind moet kleden? Een goede stelregel is deze: trek hem of haar net zoveel aan als je zelf aan hebt, plus één laagje extra. En wil je weten of je baby het niet te warm of te koud heeft, voel dan even in het nekje. Voelt dit lekker warm, maar niet zweterig aan? Dan is het goed. De handjes en voetjes voelen vaak wel een beetje koud, maar dit zegt niets over de lichaamstemperatuur.

Neem je je kind mee naar buiten in een slendang (draagdoek), draag hem of haar dan niet ónder je jas: de kans is groot dat het daar al snel veel te warm wordt.

En hoe voel jij je?
Voel je je weer helemaal in staat om een wandelingetje te gaan maken? Zelfs al denk je dat je weer helemaal ‘de oude’ dan kan dat buiten toch nog wel eens tegenvallen. Overdrijf het de eerste keer niet. Een klein ommetje is beter dan een fikse wandeling.

Methodes van Anticonceptie

Anticonceptie is er in veel verschillende vormen. De 4 bekendste worden hieronder kort worden toegelicht.

De Pil; Een strip bevat 21 pillen; elke dag 1 voor een periode van 3 weken. Het is de bedoeling dat deze elke dag rond hetzelfde tijdstip wordt ingenomen. Het nadeel van de pil is dat als er een wordt vergeten, hij gelijk niet meer betrouwbaar is en er een kans is om zwanger te raken. Een voordeel daarentegen is dat je met de meeste merken de stopweek kunt overslaan en gelijk aan een volgende strip kan beginnen om de menstruatie uit te stellen.

Prikpil; Geen zin om elke keer een pil in te nemen? Dan is de prikpil een goede oplossing. Hiermee ben je namelijk een jaar van de vruchtbaarheid af. Een nadeel is wel dat er elke twaalf weken opnieuw een afspraak met de dokter gemaakt moet worden om een nieuwe prik toe te dienen. Ook is het goed om te weten dat de prikpil niet zorgt dat de menstruatie wordt uitgesteld. Hier heb je nu geen invloed meer op.

Spiraaltje; Letterlijk vertaald betekent dit ‘voorwerp op de baarmoeder’. Dit is een staafje die vlak voor de baarmoeder wordt ingebracht en vanaf daar hormonen doorspeelt. Met een spiraaltje ben je tot wel 5 jaar lang onvruchtbaar. Echter kan hierbij wederom de menstruatie niet beïnvloed worden.

Sterilisatie; Dit is de meest definitieve vorm van anticonceptie. Kort gezegd worden de eileiders afgesloten met een veertje, waardoor er geen eitjes meer bevrucht kunnen worden. Er is geen 100% zekerheid dat er je ook echt onvruchtbaar bent na de ingreep.

Hoe kom ik mijn zwangerschap door?

Je hebt het grote nieuws gehoord, je bent zwanger!! Het grote avonduur kan gaan beginnen. Voor veel vrouwen geeft dit ook erg veel stress mee. Zeker in het begin zijn ze onzeker en maken ze zich veel zorgen. Vooral de eerste 3 maanden zijn spannend, omdat er in deze periode vaak nog mis kan gaan en er gebeurd veel in je buik. Wij hebben alles op een rijtje gezet voor je waarmee je de eerste periode van je zwangerschap rekening moet houden. Zo kun je met een gerust hart voorbereiden.

Voeding
Zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Zeker in het begin periode kun je vaak misselijk worden en wil je soms niet eten. Je moet er voor zorgen dat jij en je kindje voldoende vitamines binnen krijgt. Mocht het echt niet lukken om voldoende te eten zorg dat je dan multivitamine inneemt die bedoeld zijn voor zwangere vrouwen. Er wordt ook geadviseerd om Foluimzuur te slikken deze zorgt namelijk voor het verminderen van buisdefecten zoals open rug en hazenlip. Ook word er geadviseerd om vitamine D te slikken zeker als je zwanger bent tijdens de wintermaanden en te weinig zonlicht hebt. Pas extra op met voeding op rauw vlees ongewassen groenten.

Verloskundige
Ga op zoek naar een verloskundige ongeveer tussen week 6 tot 8 kun je op controle gaan en weet je ook waar je aan toe bent. Zorg ook dat je alles bijhoudt hoe meer informatie hoe duidelijker het is voor de verloskundige. Probeer de volgende gegevens bij te houden: Wanneer je gestopt ben met anticonceptie, wat was de eerste en laatste dag van je menstruatie, wanneer heb je test gedaan, zijn er medische bijzonderheden die voorkomen in je familie. Schrijf ook vragen op die je zelf heb, het is natuurlijk een spannende periode en hoe meer je gerustgesteld bent hoe beter je door de zwangerschap periode komt.

Kraamzorg
Er bestaan soms wachtlijsten voor kraamzorg. Oriënteer je op deze markt.

Werk
Vertel je werkgever dat je zwanger bent. Zo kunnen ze op je werk inspelen voor tijdelijke vervanging tijdens de geboorte van je kind. Je hebt ook bepaalde rechten wanneer je zwanger hebt. Zo mag je bijvoorbeeld niet te zwaar tillen en zijn nachtdiensten niet verplicht.

Sparen
Een kind kost veel geld. Als je alleen al kijkt naar hoe duur de luiers zijn schrik je hiervan. Zorg voor een goed spaarplan. Denk ook op langer termijn wanneer je kind bijvoorbeeld gaat studeren moet er ook voldoende financiële middelen zijn.

Belangrijkste tip die wij nog willen meegegeven is geniet er vooral van. Je kunt alles bijhouden van de website www.zwangerschapkalander.nl

Sterilisatie bij de vrouw

Er kan een moment in het leven van iedere vrouw komen dat ze besluit geen kinderen (meer) te willen. Vaak gaat daar een periode van twijfel aan vooraf maar op een gegeven moment wordt de definitieve keuze gemaakt. Dan zijn er eigenlijk twee mogelijkheden, tijdelijke of definitieve anticonceptie (sterilisatie).

Tijdelijke anticonceptie

De meest bekend vorm van tijdelijke anticonceptie of tijdelijke sterilisatie is natuurlijk het gebruik van de anticonceptiepil door vrouwen. Door het slikken van de pil wordt voorkomen dat de vrouw zwanger kan raken. Het nadeel van het gebruik er van is natuurlijk dat het op een onnatuurlijke manier ingrijpt in de menstruatiecyclus van de vrouw en dat vrouwen dus op die manier verplicht worden om hormonen te slikken.

Definitieve anticonceptie of sterilisatie

Definitieve sterilisatie is behoorlijk ingrijpend omdat er daarna geen weg meer terug is voor een vrouw. Vanaf het moment van definitieve sterilisatie kan een vrouw voor de rest van haar leven geen kinderen meer krijgen. Een dergelijke keuze wordt dan ook in bijna alle gevallen zeer overwogen en in overleg met de partner gemaakt.
Een groot voordeel van definitieve sterilisatie is dat het erg betrouwbaar is natuurlijk, u hoeft zich geen zorgen meer te maken over anticonceptie en het eventueel ongewenst zwanger raken. Daarnaast blijft uw hormoonhuishouding in balans, hetgeen niet het geval is bij het gebruik van de anticonceptiepil die de menstruatiecyclus beïnvloed. Als de vrouw bijvoorbeeld sopt met de pil, kan de menstruatie opeens veel heftiger worden. Bovendien is sterilisatie uiteindelijk goedkoper, omdat tijdelijke anticonceptie middelen gepaard gaan met terugkerende kosten.
Maar zoals hierboven al vermeld, een groot nadeel van sterilisatie is het definitieve karakter ervan, er is geen weg meer terug. In ieder geval is het aan te raden dat u er als vrouw heel goed over nadenkt, voordat u besluit tot definitieve sterilisatie over te gaan.

Print je mooiste rompertje!

Print je mooiste foto op een rompertje!

Hoera, een nieuwe wereldburger! Natuurlijk wil je de trotse ouders verrassen met een origineel cadeau. Lastig om iets te bedenken? Welnee! Laat een rompertje bedrukken met je allermooiste foto. Gegarandeerd dat jouw cadeau een groot succes is!

Trotse ouders
Het blijft een wonder, zo’n piepkleine wurm met alles erop en eraan. Geen wonder dat de kersverse ouders stralen van trots. En waarschijnlijk doe jij dat als tante, oom, opa, oma, buurman, buurvrouw of collega ook een beetje. Of een heleboel.

Persoonlijk cadeau
Nadat je de kleine hebt bewonderd en je beschuit met roze of blauwe muisjes hebt opgegeten, is het tijd voor een cadeau. Stel je de blij verraste gezichten van de nieuwbakken ouders eens voor als jouw pakje wordt geopend. Er komt een rompertje tevoorschijn dat bedrukt is met je mooiste, grappigste of meest ontroerende foto. Een rompertje met zelfontworpen print is een cadeau met een persoonlijk tintje. Met zo’n bijzonder cadeau val je altijd op.

Kies je foto
Welke foto er op het rompertje komt? Dat bedenk jij! Een afbeelding van de baby of van papa en mama doet het altijd goed. Misschien wil je graag zelf op baby’s buik staan. De hond, kat of het konijn zijn ook perfecte fotomodellen.
Ben je creatief met bijvoorbeeld Photoshop, dan kun je de print op het rompertje nóg persoonlijker maken. Laat je fantasie de vrije loop en knutsel een afbeelding in elkaar waar iedereen nog lang over napraat.

Welke maat?
Op elk geboortekaartje staat de lengte en het gewicht van de baby. De maat van de baby correspondeert met zijn of haar lengte. Zo zijn de meeste pasgeboren baby’s ongeveer 50 centimeter lang, wat overeenkomt met maat 50. Toch doe je er niet verstandig aan die maat te bestellen. Ook niet als je al héél snel na de geboorte op kraambezoek gaat. Baby’s groeien namelijk als kool. Na een maand hebben ze doorgaans maat 56, na twee maanden maat 62, na drie maanden 68 en na een half jaar 74. Op hun eerste verjaardag hebben de meeste kinderen maat 80.
Omdat baby’s zo snel groeien, kun je de romper het best een of twee maatjes groter bestellen dan op het moment van jouw bezoek nodig is.

Rompertje bedrukken
Ga je binnenkort op kraambezoek? Neem dan zo’n origineel cadeau mee. Ga naar Reclameland en laat heel eenvoudig een rompertje bedrukken.

Sporen na de bevalling

Het is erg mooi om zwanger te zijn, vooral als je de kleine eindelijk in je armen hebt.  Alleen is het wel erg moeilijk om dan weer af te vallen.

In de negen maanden gedurende de zwangerschap heeft je lichaam veel ontwikkelingen ondergaan, daarom neemt het gewicht toe. Deze kilo’s komen van de placenta, de baby en de vruchtvliezen. Wel is het erg belangrijk om na de bevalling voldoende rust te nemen. De bevalling heeft namelijk veel impact op het lichaam gehad. Het is altijd verstandig om eerst de dokter te vragen hoe het zit, in de meeste gevallen kun je na ongeveer 6 weken weer stapsgewijs beginnen met sporten.  Wel is het belangrijk om dat te doen onder toezicht van de dokter of van een fitnessleraar.

Je moet je lichaam niet te moe maken, anders zal het moedermelk niet snel geproduceerd worden. Daarom is het belangrijk rekening te houden met het aantal uur dat je sport per week.

Roeien is een goeie manier om je arm en been spieren te trainen en om af te vallen na de bevalling. Je gebruikt nog veel meer spiergroepen. Dit is ook erg goed voor je lichaamsvet omdat je veel calorieën verbrand. Met roeien worden ook de stabilisatie spieren in de romp getraind. Dit zijn de spieren die zorgen voor een goede houding.

Roeien is erg goed voor de algemene fitheid en de conditie. Ook is het een goeie manier om vet te verbranden en op kracht te gaan trainen. Ook hier is het belangrijk om weer goed op je eet gewoontes te gaan letten. Conditie opbouwenis wel belangrijk wanneer je gaat roeien. Je moet niet gelijk fanatiek gaan roeien. Hierdoor heb je kans dat je een blessure oploopt

Wanneer de 20 weken echo?

De 20-weken echo is echo waarvan je zelf mag weten of je deze wilt laten uitvoeren ja of nee. Iedereen heeft zijn eigen mening erover waarom ze er wel of niet voor kiezen. Een 20-weken echo zit in je basisverzekering en wordt dus altijd vergoed. Het doel van een 20-weken echo is om er achter te komen of je kindje eventuele afwijkingen heeft of niet. Helaas, geeft deze echo ook geen 100% zekerheid op een gezond kindje.

Wanneer

De 20-weken echo, de naam zegt het eigenlijk al, een echo die plaats vindt rond de 20 weken van je zwangerschap. De echo kan ook prima een week eerder of een week later gedaan worden. Echter kan de echo in week 22 al niet meer gedaan worden, omdat het dan lastiger is om de echo goed te kunnen doen.

De 20-weken echo

Voordat je de echo gaat laten doen, heb je eerst een gesprek met de gene die de echo gaat uitvoeren. Dit kan een huisarts, gynaecoloog of verloskundige zijn. Een 20-weken echo kan je waarschijnlijk voor een groot deel gerust stellen. Maar nooit voor 100%, omdat de echo geen zekerheid geeft op een gezond kindje. Daarnaast kan de echo ook voor onnodige onrust zorgen. Blijkt er toch wat verdachts te zijn gevonden tijdens de echo, dan wordt er geadviseerd een vervolgonderzoek te doen. In dit onderzoek wordt er nog nauwkeuriger naar je kindje gekeken. Het kan wezen dat er echt iets aan de hand is, maar het kan ook wezen dat er niets aan de hand is.

Onderzoek

Tijdens de 20-weken echo worden er allerlei verschillende dingen bekeken en onderzocht. Er wordt gekeken of er eventuele afwijkingen zijn, of er een open ruggetje is of een open schedel, of het kindje wel goed genoeg groeit en of er voldoende vruchtwater aanwezig is.

Bron: Kraamzorgrandstad.nl