inbound marketing

Inbound Marketing in de Gezondheidsbranche

In de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg wordt het steeds belangrijker voor zorgverleners en medische instellingen om effectieve marketingstrategieën te omarmen. Inbound marketing, een benadering waarbij waardevolle, relevante en boeiende content wordt gecreëerd om potentiële patiënten aan te trekken en te betrekken, wordt een krachtig hulpmiddel in de gezondheidsbranche. In dit artikel verkennen we de essentie van inbound marketing in de gezondheidszorg en hoe het de betrokkenheid en het vertrouwen van patiënten kan vergroten.

Content als Gids: Educatieve en Informatieve Materiaal

In inbound marketing draait alles om waarde bieden. Zorgverleners kunnen educatieve blogs, artikelen en video’s creëren die gericht zijn op het delen van kennis. Dit kan variëren van informatie over veelvoorkomende gezondheidsaandoeningen tot tips voor een gezonde levensstijl. Door relevante informatie te verstrekken, kunnen zorgverleners zich positioneren als betrouwbare bronnen van gezondheidsadvies.

Patiëntgerichte Benadering: Personalisatie en Empathie

Inbound marketing stelt zorgverleners in staat om gepersonaliseerde ervaringen te bieden aan patiënten. Door gebruik te maken van gegevens en analyses kunnen zorginstellingen content aanpassen aan de specifieke behoeften en interesses van patiënten. Het tonen van empathie en begrip in de communicatie vergroot het vertrouwen en bouwt duurzame relaties op.

Social Media Engagement: Actieve Interactie met Gemeenschappen

Social media platforms zijn ideale kanalen voor inbound marketing in de gezondheidsbranche. Door deel te nemen aan gesprekken, vragen van patiënten te beantwoorden en nuttige informatie te delen, kunnen zorgverleners een gemeenschap opbouwen. Actieve interactie op sociale media vergroot de zichtbaarheid van de instelling en versterkt de betrokkenheid van de patiënten.

Patiëntgetuigenissen en Succesverhalen: Vertrouwen Opbouwen

Echte verhalen hebben een krachtig effect. Door patiëntgetuigenissen en succesverhalen te delen, kunnen zorgverleners het vertrouwen van nieuwe patiënten opbouwen. Deze verhalen tonen niet alleen de effectiviteit van de zorg, maar ook de menselijke kant van de gezondheidszorg.

Continu Leren en Aanpassen: Gegevensanalyse en Verbetering

Inbound marketing in de gezondheidsbranche vereist een voortdurende evaluatie en aanpassing. Door gegevens te analyseren, zoals websitebezoekers, sociale media-interacties en conversies, kunnen zorgverleners begrijpen welke strategieën het meest effectief zijn. Door voortdurend te leren en aan te passen, kunnen ze hun inbound marketinginspanningen optimaliseren voor betere resultaten.

Het Bouwen van Sterke Relaties door Inbound Marketing

Inbound marketing biedt de gezondheidsbranche een unieke kans om sterke relaties op te bouwen met patiënten. Door waardevolle content te leveren, empathie te tonen, actief deel te nemen aan online gemeenschappen, echte verhalen te delen en voortdurend te leren van gegevens, kunnen zorgverleners niet alleen patiënten aantrekken, maar ook hun betrokkenheid vergroten en vertrouwen opbouwen. Met een goed doordachte inbound marketingstrategie kunnen zorginstellingen gedijen in de moderne digitale wereld, waar patiënten niet alleen op zoek zijn naar zorg, maar ook naar begrip, betrokkenheid en ondersteuning.

Als je overigens op zoek bent naar een goed inbound marketing bureau kunnen we je One4marketing aanraden.

Zwangerschapsmode

Passende zwangerschapsmode koop je tegenwoordig eenvoudig via het internet. Er zijn tientallen webshops die zwangerschapskleding verkopen voor een scherpe prijs. Op de grote webshops kun je gebruik maken van een zogenaamd zoekfilter, hiermee kun je snel een eenvoudig een passend kledingstuk vinden dat voldoet aan je wensen. In het zoekfilter kun je allereerst een maximumprijs opgeven. Stel dat je niet meer dan 60 euro wilt uitgeven, dan stel je dit als maximumprijs in. Erg handig dat deze optie bestaat, want iedereen heeft natuurlijk een ander budget.
Naast de maximale prijs kun je ook aangeven of je bepaalde merken wilt zien en welke kleur de zwangerschapsmode moet hebben. Ook de kledingcategorie waar je in wilt zoeken is eenvoudig op te geven. Stel dat je een zwarte jeans wilt kopen die maximaal 60 euro kost, dan kun je deze drie wensen opgeven. Je krijgt dan alleen zwarte zwangerschapsjeans te zien van 0 tot 60 euro. Dankzij het zoekfilter kun je snel passende zwangerschapskleding vinden.

Online bestellen kent voordelen

Zoals je net hebt kunnen lezen beschikken de meeste webshops over een zoekfilter. Als je naar een fysieke winkel gaat om zwangerschapsmode te kopen, dan heb je dit filter niet. Het is dus veel tijdrovender om de passende zwangerschapskleding te vinden. Online bestellen is sneller, makkelijker en kost minder moeite. Daarnaast kun je ook heel eenvoudig de prijzen met elkaar vergelijken. Binnen een paar minuten heb je zo enkele webshops met elkaar vergeleken. Ga je naar de fysieke winkel toe, dan kost vergelijken al snel uren van je tijd. Wij raden je dan ook aan om zwangerschapslingerie, zwangerschapsbadmode, zwangerschapsjeans of zwangerschapsblouses online te bestellen. Kies voor een webshop waar je gratis kunt retourneren. Mocht het kledingstuk onverhoopt niet passen, dan kun je het gratis retour sturen.

Ervaringen van andere zwangere vrouwen

Heb je een leuke zwangerschapsjeans of zwangerschapsblouse gevonden? Kijk dan even over er ook zogenaamde reviews over te vinden zijn. In zo’n review vertelt iemand wat zij van het kledingstuk vindt. Zit het prettig, is de kwaliteit goed en hoe valt het kledingstuk? Op dergelijke vragen krijg je een antwoord als je de review doorleest. Als je bijvoorbeeld vaak leest dat je een maatje groter moet kopen dan je eigen maat, dan kun je hier rekening mee houden als je de zwangerschapsmode gaat bestellen.

Vijf baby benodigdheden van 0 tot 1 jaar

Op het moment dat een vrouw twintig weken zwanger is wordt meestal aangevangen met het vergaren van baby artikelen voor de zoon of dochter. Een deel schaf je zelf aan, maar de rest aan praktische items vergaar je tijdens de babyshower. Door van tevoren navraag en onderzoek te doen voorkom je de aanschaf van fiasco’s. Hieronder volgen dan ook de vijf benodigde items die een zoon of dochter doorgaans een jaar na de bevalling zal gebruiken.

1. Stoelverkleiner

Op het moment dat je kind overeind kan zitten is het moment daar om een kinderstoel te gebruiken. Zelf ging mijn voorkeur uit naar een stoel die meegroeide met mijn kind. Het gedeelte voor te zitten en de voetensteun is namelijk wat betreft de hoogte verstelbaar. Ook was deze kinderstoel voorzien van een luxe uitgevoerde, zachte kussen. Niet te vergeten is het kussen eenvoudig te reinigen. Aangezien dit kussen afneembaar is, wissel ik het af en toe af met een stoelverkleiner waardoor mijn kind meer solide in de stoel zit. Veelal zijn deze stoelverkleiners van plastic waardoor ze gemakkelijk verschoond kunnen worden na het morsen van eten. Een webwinkel als Presentsathome.nl biedt voordelige stoelverkleiners aan van het merk Kitsch Kitchen. Ook na het eerste jaar komt een stoel nog steeds goed van pas.

2. Aankleedkussen

Schaf een aankleedkussen aan die functioneel en nuttig is en aan alle gemakken tegemoetkomt. Een webwinkel als Presents at home+- biedt een verscheidenheid aan van aankleedkussens in meerdere diverse tinten en uitvoeringen, waarbij de waskussens van het merk Bebe Jou mijn voorkeur hebben.

Ook als je je buiten de deur begeeft met je baby wil je graag jouw baby schoon houden. Dan is een tas met alle verzorgingsspullen een niet te missen item. Spullen als luiers, kleding, aankleedkussen, spuugdoekjes, drinkflesjes en het lievelingsspeelgoed zijn essentieel voor als je buiten aan de gang bent. Wordt het dragen van de luiertas op een gegeven moment onprettig? Dan bevestig je de tas eenvoudig aan de kinderwagen.

3. Autostoel

Gelijk na de bevalling kun je jouw baby in de auto vervoeren. Om het risico onderweg uit te sluiten is het aan te bevelen om een autostoel te gebruiken. Daarbij is handig om een autostoel aan te wenden die op de drager van de kinderwagen te bevestigen. Dit komt uitstekend van pas als je baby na de autorit nog altijd aan het dutten is en je nog inkopen dient te plegen.

4. Kinderwagen

Als kinderwagen gaat mijn voorkeur uit naar een 3 in één wagen. Hierop kun je een zitje, reiswieg en autostoel bevestigen. Vlak na de geboorte gebruikten we deze wagen met een reiswieg en daarna hebben we ‘m getransformeerd tot een wagen met zitje om mee te wandelen. De reiswieg en het zitje kunnen omgeruild worden. Extra voordeel is de functionaliteit om een autostoel op de combiwagen te plaatsen.

5. Luiers met hydrofiel dessin

Een hydrofiele luier is niet voor niets geliefd onder ouders, ze kunnen namelijk voor meerdere doeleinde gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het opvangen van melk, het afvegen van het mondje of indien je baby de fles uit de handen heeft laten glippen.

puberteit en assertiviteit

Mijn puber piekert veel, wat kan ik doen?

Je dochter Sophie (12 jaar) is sinds dit jaar naar de middelbare school gegaan en moet nog aan een hele hoop nieuwe dingen wennen. Zo moet ze opeens veel huiswerk maken, heeft ze elke les een andere docent en heeft ze heel wat nieuwe klasgenoten leren kennen. Vooral de eerste maanden waren pittig voor haar. Sophie lijkt ondertussen wel wat meer haar draai gevonden te hebben. Ze heeft haar eerste cijfers van haar toetsweek binnen en dit zijn allemaal voldoendes. Ook heeft ze leuke contacten gelegd met klasgenoten en een vriendin is al bij jullie thuis geweest. Als ouders ben je trots op haar en jullie hebben haar daarom ook een mooi cadeau gegeven. Desondanks merk je dat je dochter moeizaam in slaap komt en regelmatig met buikpijn naar school gaat. De eerste keer dat dit gebeurde dacht je dat dit door de toetsweek kwam. Je vond dit meer dan logisch want zo’n toetsweek vraagt veel van scholieren weet je uit ervaring. Je oudere zoon (16 jaar) had hier ook moeite mee in het begin maar toen hij het eenmaal gewend was kon hij goed met de stress om gaan. Bij Sophie merk je dat ze haar draai nog niet helemaal heeft gevonden en je merkt dat ze last heeft van veel piekeren. Op welke manier zou je je dochter kunnen helpen om hiermee om te gaan?

Puberen en piekeren

In de puberteit verandert het lichaam, nemen de verwachtingen van de buitenwereld alsmaar toe en de drang om bij de groep te horen wordt steeds groter. Vooral pubers die in het begin staan van de puberteit hebben tijd nodig om hun draai te vinden. Huiswerk kost heel wat energie. Zo dacht je kind vroeger snel klaar te zijn met wat huiswerkopdrachten. Tegenwoordig moet je kind van minstens 5 verschillende vakken huiswerk maken. Daarnaast is het leren voor de toetsweek ook erg belangrijk en dit kost allemaal de nodige energie. Naast het feit dat het belangrijk is om discipline te hebben moet je kind ook dealen met de sociale situatie op school. Elke puber wil graag bij de groep horen en zal alles proberen om dit te laten slagen. De angst om iets verkeerds te zeggen of een blunder te begaan is zeker bij pubers enorm aanwezig. Ook wordt er regelmatig zorgen gemaakt over de kleding die ze aan hebben en die ene puist op het gezicht.

Wat voor effect heeft piekeren?

Al met al kan er gezegd worden dat piekeren een normale bijkomstigheid is tijdens de puberteit. Elke puber piekert wel in zekere mate en dit is heel normaal. Mocht het piekeren vaak voorkomen en zie je dat je dochter nu al voor een paar weken niet lekker in haar vel zit dan is het belangrijk om verder te kijken. Zeker wanneer er maanden overheen gaat en je dochter nog steeds niet goed kan slapen en/ of met buikpijn naar school gaat dan is er wel hulp nodig. Piekeren zorgt namelijk voor een stortvloed aan negatieve gedachtes in de hoofden van pubers. Deze gedachten worden automatisch door het lichaam omgezet in gevoelens zoals angst, boosheid, verdriet of frustratie. Zeker op het moment dat je puber deze gedachtes serieus neemt en in deze gedachtes gaat geloven dan kan dit voor hardnekkige negatieve overtuigingen zorgen. Gedachtes zoals: ‘ik ben niet leuk genoeg’, ‘anderen vinden mij dom’, ‘anderen roddelen over mij’, ‘ik haal alleen maar onvoldoendes’ of ‘ik kan dit niet’ kunnen het leven van je puber flink beïnvloeden. Deze gedachtes en gevoelens zorgen op de langere termijn voor onzekerheid en een laag zelfbeeld.

Wat kan ik als ouder doen?

Allereerst is het goed om te kijken hoe je zelf met je eigen piekergedachtes om gaat. Ieder mens heeft weleens piekergedachtes en als ouder ben je nou eenmaal het voorbeeld voor je puber. Hoe laat jij je zorgen los? Wat helpt jou om je piekergedachtes niet altijd even serieus te nemen? Daarnaast is het goed om te kijken hoe de sfeer is thuis. Wanneer heb je je puber voor het laatst een compliment gegeven? Wat ging er dan precies goed? Waar ben je trots op wat je puber heeft gezegd of gedaan? Als ouder kan je je puber op die manier helpen positief over zichzelf te denken. Daarnaast helpt het veel pubers om hun piekergedachten eens op te schrijven op papier. Waar maken ze zich precies druk om en welke gedachtes en gevoelens krijgen ze daarbij? Zijn deze gedachtes en gevoelens waar? Waarom wel en waarom niet? Wat zou je nog meer bij de situatie kunnen denken en wat voor gevoel zou daarbij passen? De vraag: kan je nu iets doen om het probleem op te lossen? Zo ja, dan kan je puber direct nadenken over een oplossing. Zo nee, dan mag je puber de gedachte loslaten. Merendeel van de pubers zijn gesteld op hun privacy en hun ouders krijgen niet alles meer te horen. Dit hoort bij deze fase en hier mag je je puber ook in respecteren. Laat wel weten dat je er altijd voor je puber wil zijn als ze je nodig heeft.

Je gedachten kan je positief beïnvloeden!

Natuurlijk gebeuren er wel eens vervelende dingen in het leven van pubers. Emoties zoals verdriet, boosheid, angst of frustratie moeten doorleefd en verwerkt worden. Hier mogen pubers ook echt even de tijd voor nemen en bij stil staan. Als piekeren regelmatig plaatsvindt en wanneer het gedachtes zijn waar je puber niks mee kan dan is het belangrijk om te leren de gedachtes niet serieus te nemen. Je puber mag dan best een keer ‘stop’ tegen zichzelf zeggen. Pubers mogen leren dat gedachtes net zoals reclame werken. Hoe vaker je puber iets positiefs over zichzelf denkt hoe positiever zij zichzelf ook gaat voelen. Dit kunnen ook hele basale positieve gedachtes zijn zoals: ‘wat fijn dat ik op tijd van huis ben vertrokken, nu kan ik nog gezellig praten met een vriendin op school’, ‘ik mag best een keer een fout maken, dit is niet erg’, of ‘ik kan het altijd nog een keer proberen’. Om de dag te overdenken kan je puber een dagboekje bijhouden en kort opschrijven waar zij over piekert en bepalen of deze gedachten het waard zijn om over te piekeren. Daarnaast kan je puber opschrijven waar zij blij of tevreden over was. Ook al is een dag vervelend gelopen dan zijn er altijd nog wat positieve momenten te benoemen!

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Praktijk Jong Assertief: https://www.jongassertief.nl

Pretecho laten maken

Als mama in spé komt er heel wat op je af. Je lichaam verandert, je eetgewoontes veranderen, om nog maar te zwijgen over de emotionele rollercoaster waar je in terecht komt. Vooral als je een eerste kindje krijgt, zijn al deze emoties en veranderingen nieuw. Het kan helpen om te praten met mensen die al kinderen hebben. Je zult merken dat veel van de dingen die jij voelt, bij iedereen voorkomt. Zwanger zijn is voornamelijk genieten. Natuurlijk komen er ongewenste kwaaltjes bij, maar als je bedenkt waarvoor je het doet, zijn deze kwaaltjes maar bijzaak. Je doet alles uit liefde voor je kindje en je moet ook volop genieten van je zwangerschap. Zodra je de eerste echo hebt gehad en het hartje hebt zien kloppen, worden je moedergevoelens alleen maar versterkt. Het  besef dat er een echt mensje in je buik groeit, is erg bijzonder.

Pretecho

Als aanstaande ouders ben je natuurlijk nieuwsgierig naar je kindje. Bij de eerste echo wordt gekeken of het hartje klopt. Naarmate je zwangerschap vordert, verandert je lichaam steeds meer. Niet zo gek, want je kindje is zich verder aan het ontwikkelen en flink aan het groeien. Bij de 20 weken echo zul je zien dat je baby al een echt mensje is geworden. Tijdens deze echo kun je er tevens achter komen of het een jongetje of een meisje is. Het is natuurlijk mogelijk dat je niet langer kunt wachten en het liefst zo snel mogelijk wil weten wat het  geslacht van je kindje is. Je kunt dan een pretecho laten maken. Dit kan al vanaf 14 weken, maar wil je echt verzekerd zijn dat je het kunt zien, wacht dan nog even tot de 16e week. Om echt een goed beeld te krijgen van je kindje kun je ook een 3D echo laten maken. Je ziet de contouren van je kindje en je kunt zelfs al gaan discussiëren of je baby jouw ogen heeft of die van je partner.

Band met je kindje

Het is een persoonlijke keuze of je wilt weten of het een jongetje of een meisje wordt. Sommigen vinden dat het kindje dan wat tastbaarder wordt. Je kunt hem of haar bij naam noemen en daardoor wordt het persoonlijker en dat versterkt de band met je kindje. Anderen geloven er ook in dat hij of zij dan al vast aan zijn of haar naam went. Het is voor iedereen verschillend. Het belangrijkste is dat jullie doen wat jullie willen en welke keuze goed voelt. De band met je kindje is er sowieso. Je hebt je baby namelijk negen maanden lang meegedragen in je buik. Die onvoorwaardelijke liefde voor je kindje is al aanwezig en gaat ook niet meer weg.

Bloemen bezorgen. Een prijzige aangelegenheid!

Een mooie bos bloemen online bestellen en laten bezorgen, heel handig maar best prijzig. Bloemen bestellen en laten bezorgen moet leuk blijven, ook voor de portemonnee. Dat vind Becausebloemen.nl ook.

Waar zitten de kosten in van een bos bloemen bezorgen?
De kosten zitten in de handeling van het pakket of boeket wanneer het bezorgd wordt in een doos, of afgeleverd wordt door de plaatselijke bloemist. Vooral de volgende dag leveringen worden in een doos verpakt en bezorgd. Er zijn twee vormen van bloemen bezorgen.

Bezorging op dezelfde dag
Dit zijn bezorgingen die worden uitgevoerd door bloemisten door middel van een bloemisten netwerk als Fleurop. De bezorgkosten is dan vooral de handeling die een bloemist moet doen om het boeket op het af te leveren adres te krijgen.

Bezorging op de volgende dag of een specifieke datum
Bloemen worden online besteld en bijvoorbeeld een volgende dag gekozen wordt als leveringsdatum. De bloemen worden dan bezorgd in een doos met daarin een speciaal waterhoudende transportvaas geplaatst voor het vervoer.

De handeling via een postbedrijf verloopt veelal via transportbanden. Daarmee heb je dus een verhoogd risico dat de doos omvalt en de bloemen beschadigen. Er zijn in Nederland op dit moment enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwerken van delicate producten die bezorgd moeten worden. Zo ook voor bloemen. Alle zendingen worden met de hand verwerkt waardoor het risico van beschadiging tot een minimum beperkt wordt.

Dat is de voornaamste reden van de hoge bezorgkosten binnen de online bloemen branche.

Te gek voor woorden vinden ze bij Becausebloemen.nl. Dat is voor ons ook de voornaamste reden dat wij de bezorgkosten dus delen met de klant. Wij willen dat het leuk moet blijven om een bos bloemen te laten bezorgen. Wij bieden zelfs gratis bezorging aan wanneer een klant een boeket of een boeket met cadeau koopt van €30 of meer. Bloemen zijn al duur genoeg. Het is een luxe product.

Tijd voor verandering binnen de postbedrijven?
Becausebloemen.nl denkt dat er zeker iets moet veranderen maar probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen. Je praat toch over een stuk logistiek binnen een postNL en een DHL wat je niet zomaar even om kan gooien. Wel denken wij dat de markt volwassen genoeg is en dat bijvoorbeeld een DHL in Nederland best een stukje van de taart mee kan pakken en een garantie kan geven dat het product goed aankomt bij de klant.

In ieder geval zullen wij doorgaan met het delen van de bezorgkosten op de online bestellingen van bloemen”. Aldus Becausebloemen.nl. “Bloemen bezorgen voor €2,95 vinden wij zeer schappelijk. De kwaliteit van onze bloemen zal hierdoor echt niet minder worden. De tevredenheid van onze klant is ons veel meer waard dan dat”.

Populairste caps

Caps beginnen steeds populairder te worden. Je ziet steeds meer kinderen hiermee rondlopen. In Amerika is het al een lange tijd een rage. Caps worden voor diverse sporten veel gebruikt wat zorgt voor de nodige publiciteit. Sporten als footbal, honkbal, basketbal en golf word veel caps gepromoot. In Nederland worden de t-shirts van hun favoriete club veel gekocht door fans. Maar in Amerika geven de fans meer geld uit aan petjes van hun favoriete club.

In Amerika zijn de caps soms erg prijzig. Een prijs van 60 dollar is vrij normaal voor een pet. En dan zijn er ook nog onbeschreven regels dat de gouden sticker altijd op de cap moet blijven zitten. Zo weten mensen dat je de orginele pet hebt en niet een of andere na-maak merk uit China. Ze zijn ook vaak van goede kwaliteit en kunnen lang mee gaan. Welke petten worden eigenlijk het meest verkocht in de wereld?

New York Yankees

Dit is eigenlijk het meest bekende pet die er is. Waarschijnlijk ken je hem al. Het is een blauwe pet met een N en Y over elkaar heen geschreven. Bijna iedereen in New York heeft wel z’n pet thuis liggen. New York Yankees heeft het als voordeel dat er veel bekende Amerikanen fan zijn van deze club. Ze maken zowat gratis reclame voor hun Honkbalteam.

Dallas Cowboys

Dit is de grootste NHL club in Amerika. Ze beschikken ook over de meest waardevolle team sinds 2007. Ze besteden veel geld uit aan marketing om hun merk over de hele wereld te vergroten. Hun verleden is alleen minder aansprekend als die van de New York Yankees.

Los Angeles Dodgers

Dit is de grootste club binnen de MLB. Ze wisten 6 keer de World Series te winnen. Zij zijn erg populair onder de donkere mensen in Amerika vanwege hun verleden. Zij waren namelijk de eerste die een donkere speler liet spelen in de MLB.

Ferrari

Ferrari is de bekendste merk binnen de autobranche. Ze hebben een groot groep aan trouwe fans. Binnen de Formule 1 worden er ook veel petten gebruikt. Wanneer je een wedstrijd bekijkt zie je ook bijna iedereen met een pet zitten.

Caps bedrukken met bepaalde logo hebben ook een status symbol. Je wilt bij een bepaalde groep, club horen. Sommige fans sparen petten die van bekende sporters zijn geweest. Zo had een fan ooit 35K dollar over voor een pet van Kobe Bryant.

Wanneer mag je baby naar buiten?

De eerste dagen blijf je natuurlijk lekker binnen, maar na een poosje heb je vast zin om even met je kind naar buiten te gaan. Maar wanneer mag dat eigenlijk precies?

Op geboortegewicht
Na de geboorte valt elke baby weer even terug in gewicht, doordat hij of zij meer aan vocht en ontlasting verliest dan aan voeding binnenkrijgt. Na een dag of zes komt je kind echter snel weer in gewicht aan. Zodra je baby weer op het geboortegewicht is, mag je met hem of haar naar buiten. Al is dat natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het seizoen. In de lente of de zomer kun je nu eenmaal wat sneller naar buiten dan wanneer er een gemene, gure wind waait.

Warm inpakken
Is het erg koud buiten en wil je toch even met je kind gaan wandelen, dan kun je van tevoren een kruik in de wagen leggen. Haal de kruik er wel uit als je je baby in de wagen legt, want tijdens het rijden zou die steeds tegen hem of haar kunnen aanrollen.

Twijfel je hoe je je kind moet kleden? Een goede stelregel is deze: trek hem of haar net zoveel aan als je zelf aan hebt, plus één laagje extra. En wil je weten of je baby het niet te warm of te koud heeft, voel dan even in het nekje. Voelt dit lekker warm, maar niet zweterig aan? Dan is het goed. De handjes en voetjes voelen vaak wel een beetje koud, maar dit zegt niets over de lichaamstemperatuur.

Neem je je kind mee naar buiten in een slendang (draagdoek), draag hem of haar dan niet ónder je jas: de kans is groot dat het daar al snel veel te warm wordt.

En hoe voel jij je?
Voel je je weer helemaal in staat om een wandelingetje te gaan maken? Zelfs al denk je dat je weer helemaal ‘de oude’ dan kan dat buiten toch nog wel eens tegenvallen. Overdrijf het de eerste keer niet. Een klein ommetje is beter dan een fikse wandeling.

Methodes van Anticonceptie

Anticonceptie is er in veel verschillende vormen. De 4 bekendste worden hieronder kort worden toegelicht.

De Pil; Een strip bevat 21 pillen; elke dag 1 voor een periode van 3 weken. Het is de bedoeling dat deze elke dag rond hetzelfde tijdstip wordt ingenomen. Het nadeel van de pil is dat als er een wordt vergeten, hij gelijk niet meer betrouwbaar is en er een kans is om zwanger te raken. Een voordeel daarentegen is dat je met de meeste merken de stopweek kunt overslaan en gelijk aan een volgende strip kan beginnen om de menstruatie uit te stellen.

Prikpil; Geen zin om elke keer een pil in te nemen? Dan is de prikpil een goede oplossing. Hiermee ben je namelijk een jaar van de vruchtbaarheid af. Een nadeel is wel dat er elke twaalf weken opnieuw een afspraak met de dokter gemaakt moet worden om een nieuwe prik toe te dienen. Ook is het goed om te weten dat de prikpil niet zorgt dat de menstruatie wordt uitgesteld. Hier heb je nu geen invloed meer op.

Spiraaltje; Letterlijk vertaald betekent dit ‘voorwerp op de baarmoeder’. Dit is een staafje die vlak voor de baarmoeder wordt ingebracht en vanaf daar hormonen doorspeelt. Met een spiraaltje ben je tot wel 5 jaar lang onvruchtbaar. Echter kan hierbij wederom de menstruatie niet beïnvloed worden.

Sterilisatie; Dit is de meest definitieve vorm van anticonceptie. Kort gezegd worden de eileiders afgesloten met een veertje, waardoor er geen eitjes meer bevrucht kunnen worden. Er is geen 100% zekerheid dat er je ook echt onvruchtbaar bent na de ingreep.

Hoe kom ik mijn zwangerschap door?

Je hebt het grote nieuws gehoord, je bent zwanger!! Het grote avonduur kan gaan beginnen. Voor veel vrouwen geeft dit ook erg veel stress mee. Zeker in het begin zijn ze onzeker en maken ze zich veel zorgen. Vooral de eerste 3 maanden zijn spannend, omdat er in deze periode vaak nog mis kan gaan en er gebeurd veel in je buik. Wij hebben alles op een rijtje gezet voor je waarmee je de eerste periode van je zwangerschap rekening moet houden. Zo kun je met een gerust hart voorbereiden.

Voeding
Zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Zeker in het begin periode kun je vaak misselijk worden en wil je soms niet eten. Je moet er voor zorgen dat jij en je kindje voldoende vitamines binnen krijgt. Mocht het echt niet lukken om voldoende te eten zorg dat je dan multivitamine inneemt die bedoeld zijn voor zwangere vrouwen. Er wordt ook geadviseerd om Foluimzuur te slikken deze zorgt namelijk voor het verminderen van buisdefecten zoals open rug en hazenlip. Ook word er geadviseerd om vitamine D te slikken zeker als je zwanger bent tijdens de wintermaanden en te weinig zonlicht hebt. Pas extra op met voeding op rauw vlees ongewassen groenten.

Verloskundige
Ga op zoek naar een verloskundige ongeveer tussen week 6 tot 8 kun je op controle gaan en weet je ook waar je aan toe bent. Zorg ook dat je alles bijhoudt hoe meer informatie hoe duidelijker het is voor de verloskundige. Probeer de volgende gegevens bij te houden: Wanneer je gestopt ben met anticonceptie, wat was de eerste en laatste dag van je menstruatie, wanneer heb je test gedaan, zijn er medische bijzonderheden die voorkomen in je familie. Schrijf ook vragen op die je zelf heb, het is natuurlijk een spannende periode en hoe meer je gerustgesteld bent hoe beter je door de zwangerschap periode komt.

Kraamzorg
Er bestaan soms wachtlijsten voor kraamzorg. Oriënteer je op deze markt.

Werk
Vertel je werkgever dat je zwanger bent. Zo kunnen ze op je werk inspelen voor tijdelijke vervanging tijdens de geboorte van je kind. Je hebt ook bepaalde rechten wanneer je zwanger hebt. Zo mag je bijvoorbeeld niet te zwaar tillen en zijn nachtdiensten niet verplicht.

Sparen
Een kind kost veel geld. Als je alleen al kijkt naar hoe duur de luiers zijn schrik je hiervan. Zorg voor een goed spaarplan. Denk ook op langer termijn wanneer je kind bijvoorbeeld gaat studeren moet er ook voldoende financiële middelen zijn.

Belangrijkste tip die wij nog willen meegegeven is geniet er vooral van. Je kunt alles bijhouden van de website www.zwangerschapkalander.nl