Vijf baby benodigdheden van 0 tot 1 jaar

Op het moment dat een vrouw twintig weken zwanger is wordt meestal aangevangen met het vergaren van baby artikelen voor de zoon of dochter. Een deel schaf je zelf aan, maar de rest aan praktische items vergaar je tijdens de babyshower. Door van tevoren navraag en onderzoek te doen voorkom je de aanschaf van fiasco’s. Hieronder volgen dan ook de vijf benodigde items die een zoon of dochter doorgaans een jaar na de bevalling zal gebruiken.

1. Stoelverkleiner

Op het moment dat je kind overeind kan zitten is het moment daar om een kinderstoel te gebruiken. Zelf ging mijn voorkeur uit naar een stoel die meegroeide met mijn kind. Het gedeelte voor te zitten en de voetensteun is namelijk wat betreft de hoogte verstelbaar. Ook was deze kinderstoel voorzien van een luxe uitgevoerde, zachte kussen. Niet te vergeten is het kussen eenvoudig te reinigen. Aangezien dit kussen afneembaar is, wissel ik het af en toe af met een stoelverkleiner waardoor mijn kind meer solide in de stoel zit. Veelal zijn deze stoelverkleiners van plastic waardoor ze gemakkelijk verschoond kunnen worden na het morsen van eten. Een webwinkel als Presentsathome.nl biedt voordelige stoelverkleiners aan van het merk Kitsch Kitchen. Ook na het eerste jaar komt een stoel nog steeds goed van pas.

2. Aankleedkussen

Schaf een aankleedkussen aan die functioneel en nuttig is en aan alle gemakken tegemoetkomt. Een webwinkel als Presents at home+- biedt een verscheidenheid aan van aankleedkussens in meerdere diverse tinten en uitvoeringen, waarbij de waskussens van het merk Bebe Jou mijn voorkeur hebben.

Ook als je je buiten de deur begeeft met je baby wil je graag jouw baby schoon houden. Dan is een tas met alle verzorgingsspullen een niet te missen item. Spullen als luiers, kleding, aankleedkussen, spuugdoekjes, drinkflesjes en het lievelingsspeelgoed zijn essentieel voor als je buiten aan de gang bent. Wordt het dragen van de luiertas op een gegeven moment onprettig? Dan bevestig je de tas eenvoudig aan de kinderwagen.

3. Autostoel

Gelijk na de bevalling kun je jouw baby in de auto vervoeren. Om het risico onderweg uit te sluiten is het aan te bevelen om een autostoel te gebruiken. Daarbij is handig om een autostoel aan te wenden die op de drager van de kinderwagen te bevestigen. Dit komt uitstekend van pas als je baby na de autorit nog altijd aan het dutten is en je nog inkopen dient te plegen.

4. Kinderwagen

Als kinderwagen gaat mijn voorkeur uit naar een 3 in één wagen. Hierop kun je een zitje, reiswieg en autostoel bevestigen. Vlak na de geboorte gebruikten we deze wagen met een reiswieg en daarna hebben we ‘m getransformeerd tot een wagen met zitje om mee te wandelen. De reiswieg en het zitje kunnen omgeruild worden. Extra voordeel is de functionaliteit om een autostoel op de combiwagen te plaatsen.

5. Luiers met hydrofiel dessin

Een hydrofiele luier is niet voor niets geliefd onder ouders, ze kunnen namelijk voor meerdere doeleinde gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het opvangen van melk, het afvegen van het mondje of indien je baby de fles uit de handen heeft laten glippen.